Industri nyheter

Opptil USD 3000! Ulike flyselskaper har ulike tilleggsavgifter, og fraktratene har steget til 4 ganger i uken siden!

2023-12-26

Flyselskaper annonserer tilleggsavgifter, tillegg er nesten lik fraktrater

Etter å ha fastslått at skipene deres må omdirigeres til Afrika eller andre ruter, har store containerrederier annonsert tilleggsavgiftene sine i et forsøk på å gjøre opp for ekstrakostnadene deres gjennom et stort antall nye tilleggsavgifter. Ekstra gebyrer varierer fra $250-$3000. Dette betyr også at tilleggskostnadene for individuelle spesialcontainere til og med kan være nær fraktkostnadene.


CMA CGM

Det franske containerrederiet CMA CGM har offentliggjort detaljer om en tilleggsavgift den vil pålegge containere som ankommer og forlater havner i Rødehavet etter nylige angrep i regionen.

Denne avgiften er kalt "Red Sea Surcharge" av CMA CGM og er spesifikt for last til og fra Rødehavsområdet.

Selskapet sa i et råd til kunder onsdag at det vil pålegge en tilleggsavgift på all last som kommer inn og forlater havner i Rødehavet fra 20. desember.

Tilleggsstandarden er USD 1575/TEU eller USD 2700/FEU. Prisen for hver kjølebeholder og spesialutstyr er USD 3000.

Berørte havner inkluderer Jeddah, Nyom Port, Djibouti, Aden, Hodeidah, Port Sudan, Massawa, Berbera, Aqaba og Sohna.

I tillegg kunngjorde CMA CGM også at deres "Cape Surcharge" også trer i kraft 20. desember.

Den spesifikke kostnaden er USD 500/TEU USD 1000/FEU kjølecontainer og spesialutstyr er USD 1200.


MSC

MSC Container Line, verdens største rederi, annonserte at de planlegger å pålegge en tilleggsavgift på containereksport fra Europa til Asia på grunn av at selskapets skip unngår Suez-kanalen etter de nylige Rødehavsangrepene.

MSC kaller denne avgiften "Contingency Adjustment Charge" eller forkortet CAC. Denne avgiften vil bli implementert fra 1. januar 2024.

Selskapet sa i en kunderådgivning onsdag at de planlegger å belaste tilleggsgebyrer på $500/TEU, $1000/FEU og $1500 for hver kjølecontainer som eksporteres fra Europa til henholdsvis Fjernøsten og Midtøsten.

For last som sendes til Jeddah og King Abdullah Port (som må passere gjennom Suez-kanalen og inn i det nordlige Rødehavet) vil MSC kreve høyere avgifter. Det er forstått at selskapet vil belaste US$1500/TEU, US$2000/FEU og US$2500 per kjølebeholder.


Maersk

Maersk sa at fartøyer som tidligere er suspendert av sikkerhetsgrunner vil bli omdirigert nær Kapp det gode håp, og fremtidige tjenester vil også bli gjenstand for sikkerhetsvurderinger for å fastslå nødvendige beredskapssituasjoner. Denne beslutningen ble tatt under hensyntagen til gjeldende risikoer, forsinkelser og vanskeligheter knyttet til transitt av Rødehavet/Adenbukta.

For å dekke transportørens kostnader, påberoper Maersk seg paragraf 20(a) i befordringsvilkårene og punkt 22(a) i fraktbrevet (avhengig av hva som gjelder for den aktuelle transporten) for å dekke disse kostnadene.

I tillegg kunngjorde Maersk også at de vil pålegge et høysesongtillegg (PSS) på utvalgte markeder fra og med 1. januar 2024.


Lloyds bord

Hapag-Lloyd har omdøpt sin nye tilleggsavgift til «Operational Recovery Surcharge», som trer i kraft 1. januar og introduserer den for skipsfart mellom Europa og Persiabukta, Rødehavet og det indiske subkontinentet.

Sørgående avgifter er de samme som MSC: $1000 per 40-fots kjølerom, $500 per 20-fots kjølerom, $1500 per 40-fots kjølerom. I nordgående retning tar Hapag-Lloyd et tillegg på USD 1500 per 40 fots container og USD 750 per 20 fots container.

I tillegg utstedte Hapag-Lloyd en melding den 20. der de kunngjorde at de vil pålegge et høysesongtillegg (PSS) på USD 500/TEU på ruter fra Fjernøsten til Nord-Europa og Middelhavet fra og med 1. januar 2024.


EN

Det japanske containerrederiet ONE kunngjorde tidligere at det vil pålegge en nødavgift i høysesong på 500 USD per TEU på ruten Asia-Europa (vestgående), som også trer i kraft fra januar.

Fraktprisen har steget til USD 10 000, og tillegget er det samme som fraktraten.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept