Industri nyheter

Kinas portboksvolum øker 4,8 pcs. til 150 millioner TEU i første halvår

2023-08-25

CONTAINER-trafikken i Kinas havner økte med 4,8 prosent fra år til år i første halvår til 149,2 millioner TEU, melder Londons Port Technology.


Men det totale lastevolumet i kinesiske havner i første halvår var ned åtte prosent fra år til år til 8,1 milliarder tonn.

.

Shanghai havn, som sikret sin plass som verdens travleste havn med 43,19 millioner TEU flyttet i 2022, var vitne til en økning i containervolumet på 9,5 prosent år for år fra januar til juni i år, til sammen 237 millioner TEU.


Og Ningbo-Zhoushan likte også økende volumer ved å håndtere totalt 17,6 millioner TEU i første halvår.


Når det gjelder containerfraktpriser, var Ningbo Container Freight Index (NCFI) i gjennomsnitt 679,9 poeng i juli, et fall på 0,7 prosent fra forrige måned.


Lastvolumet som går fra havnen i Ningbo-Zhoushan til destinasjoner i USA har økt. Transportørene fortsetter å regulere tilgjengelig fraktkapasitet i markedet, og fraktraten har økt kraftig i to påfølgende runder.


I følge Ningbo Shipping Exchange hadde NCFI-underlinjeindeksen, det vil si både den amerikanske vestkysten og den amerikanske østkysten, nådd nye høyder for året i slutten av juli.


I juni 2023 ble det rapportert at Kinas havner så en økning i containervolumet fra januar til april 2023 og nådde 95,4 millioner TEU.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept